7. June 20182 ♥

Velkommen tilbake!


Jeg har hatt en laaaaaang bloggpause. Siste blogginnlegg var faktisk 10. juli 2015, altså for nesten tre år siden. På omtrent den tiden gikk jeg fra frilanstilværelse i tre år over i fast stilling igjen som redaksjonssjef i interiørmagasinet Maison Interiør. Der er jeg fremdeles. Men nå er jeg altså også tilbake i cyberspace.

Denne gang på norsk.

Og med ekstra utvidede fullmakter fra meg selv til å skrive om andre ting som interesserer meg i tillegg til design og interiør. Det kan være musikk. Mote. Litteratur. Film. Hage. Samfunn. Bil (!). Fotball (!), you name it. Men alt jeg skriver om vil være ting jeg garantert liker, går god for eller er personlig interessert i. Skulle jeg mot formodning noen gang inngå et samarbeid med en sponsor eller annonsør vil det være behørig merket slik det sømmer seg.

Men jeg begynner sakte og forsiktig. Med å dele noen bilder og lenker til ting som har fanget enten øyet mitt eller interessen min i det siste. Ting jeg gleder meg til. Ting jeg drømmer om. Filmer jeg har lyst til å se. Blomster jeg har lyst til å plukke.

Håper du vil like det du leser. Blir også veldig glad hvis du vil dele inspirerende ting med meg!

Lupiner. Hvem hadde trodd at disse blomstene som er svartelistet i Norge skulle bli årets store trendblomst på RHS Chelsea Flower Show i London i slutten av mai? “Alle” utstillingshager med respekt for seg selv var fylt med dem, bildet over er fra LG Eco-City Garden designet av Hay Joung-Hwang. Utrolig vakkert.

Jeg er stor fan av forfatteren Ian McEwan, og i juni har filmen av boken On Chesil Beach premiere i Norge. McEwan har selv skrevet manus, og de første anmeldelsene jeg har sett har ikke vært overveldende gode. Men jeg kommer til å se den likevel. For jeg elsker McEwan. Og jeg elsker Saoirse Ronan som spiller hovedrollen, og som hadde sitt store gjennombrudd i Atonement, også den etter en roman av McEwan.

Andreas Engesvik er en av Norges dyktigste designere, og i anledning av at Arven (tidligere Theodor Olsens Sølvvareverkssted) fyller 150 har Andreas designet lysestaken Liv, oppkalt etter hans datter. Staken er 20 cm høy, laget for hånd, er nett og utrolig vakker i all sin enkelhet. Den er laget i et begrenset opplag, kun 150 stk, og den koster 7990 kroner. Den er et kunstverk.

Har bestilt meg denne kjolen fordi den fikk meg til å tenke på Virginia Woolf, Vanessa Bell og hele Bloomsbury Group.

Denne uken ble klesdesigneren Kate Spade funnet død. Det gjorde meg trist. Helt siden jeg oppdaget hennes design for mange år siden har jeg latt meg fascinere av hennes stil, farger og herlige sitater. Så det passer kanskje bra å hylle henne med nettopp et av hennes egne sitater: She who leaves a trail of glitter is not ever forgotten … Du kan lese en fin hyllest til henne her. Og så kan du gå inn på Amazon Prime og se serien The Marvelous Mrs. Maisel, der niesen til Kate, Rachel Brosnahan spiller hovedrollen. Jeg slukte denne serien i vinter, og uten at jeg visste om familesammenhengen, slo det meg at seriens farger og tidskoloritt hadde mye til felles med Kate Spade-estetikken. Sabla underholdende serie er det og. Anbefales!

Og siden det snart er helg. Hva passer vel bedre enn et soundtrack med sanger av Burt Bacharach, satt sammen av Erik Valebrokk, mannen bak bloggen Mitt liv som Erik. Han er min go to-mann når det gjelder bra spillelister, som han linker til Spotify.

Dett var dett for denne gang. Jeg lover at det ikke går tre år til neste gang jeg poster … Watch this space!

 

 

§ 2 Kommentarer på Velkommen tilbake!"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

What's this?

Du leser for øyeblikket Velkommen tilbake!EGET ROM.

How Do You Get Rid Of Stretch Marks