27. February 20130 ♥

Trend 2013: SKINNHELLIG

Det er blitt skrevet mye om marmor og gull/kobber/messing som viktige materialer for 2013. Det kan du lese om både her og her. Så hva blir det neste viktige materialet? Jeg setter pengene mine på skinn. Og da snakker vi lyst til konjakkfarget skinn. Designere begynner å bruke skinn i dekorative detaljer, gjerne i møte med andre materialer som porselen, tre, messing og tekstil. Det lyse skinnet får etter hvert en utrolig vakker patina og personlighet. Flere designere prøver seg også på ulike metoder for å behandle skinnet, som f eks å presse og lakke det, eller å bruke en metode som innebærer å gjentatte ganger fukte og varme det for å både forme og herde det.

3583586_Alfredo_Teapot_pack(1)
Møt denne vakre tekannen i Georg Jensens serie Alfredo, designet av Alfredo Häberli. Serien kom for noen år siden, og i år kom det flere fine ting i serien. Denne tekannen lages imidlertid kun i et begrenset antall for den er ikke helt enkel å produsere, såvidt jeg husker kommer kun 20 av et antall på rundt 800 i salg i Norge. Häberli har latt skinnet omfavne kannens hals.  

Crushlamp
Simon Hasan jobber i grenselandet mellom håndverk og design. Jeg oppdaget hans vakre Stoneware Vessels for en del år tilbake, og har fulgt med på ham siden. I fjor høst stilte han ut på Tramshed under London Design Festival. Lampene over heter Crush, han har brukt en metode fra 1400-tallet for å herde og forme skinnet.

WrapGlasswareSimon viste også Wrap Glassware i London, vaser og kontainerer laget av glass som vanligvis brukes i laboratorier, med detaljer i skinn, “pyntet” med messingnagler.

MulberrySS13Det er også fullt mulig å kle seg i skinn fra topp til tå, som Mulberry viser i sin kolleksjon for vår/sommer 2013. Det har vært mye skinn i motebildet i det siste, kanskje mest fokus på svart, men nå går det mot lysere tider.

MotoKunst- og designhøgskolen i Bergen hadde en flott utstilling – The Word is Wood – på Greenhouse under Stockholm Furniture Fair. Hovedfokus var naturlig nok tre, men det dukket også opp en del fine materialkombinasjoner. dette er sofaen/benken Moto, design Juni Glessing Hanstvedt. Inspirasjon er hentet fra danske klassikere og ny nordisk design, materialene er skinn, stål, ulltekstil og eik.

Skjermbilde 2013-02-27 kl. 10.17.23House Doctor har puffene Soft Brick, fine både som avlastingsbord og som ekstra sitteplasser. Du får dem bl a hos Hviit.

FåSnickerietJeg skrev nylig om svenske Snickeriet, her er lampen Få igjen, lampen har skjerm av presset og lakket skinn.

Glass lanterns 44Liker du den er klassiske stilen kan jeg anbefale disse stormlyktene fra Balmuir, selges bl a hos Konzept H-P

Rusticleather
Det vidunderlige vakre Egget, design Arne Jacobsen, produsent Fritz Hansen. Her i rustikt lær, en litt lysere variant enn den skinnvarianten som de fleste kanskje kjenner. Helt utrolig vakker. Jeg tilhører dem som faktisk drømmer om å kjøpe meg en ny versjon av Egget. Mange er så opptatt av å kjøpe de gamle som allerede har opparbeidet seg en patina, en historie. Faktisk går jo mange av dem for mye mer enn hva enn ny versjon koster. Jeg har lyst til å skape min egen historie med en slik stol, ikke kjøpe noen andres. Men den koster litt også i ny versjon, så foreløpig står den på ønskelisten. Og der blir den nok stående en god stund til …

WilliamZanottaDyr og deilig. Skinnsofa fra 2011, William, design Daniel Williamson, produsent Zanotta, Norske forhandlere finner du her.  

PaulistanoPaulistano-stolen er en utrolig behagelig klassiker, også i cognacfarget skinn. Selges hos Gran Domino.

Bermondsey StoolMåtte bare avslutte med Simon Hasans vakre krakker Bermondsey, fra 2011. 

Alle bilder: Produsentene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

What's this?

Du leser for øyeblikket Trend 2013: SKINNHELLIGEGET ROM.

How Do You Get Rid Of Stretch Marks