15. February 20131 ♥

Stockholm Furniture Fair 2013: MICHAEL ANASTASSIADES PÅ SVENSKT TENN

Jeg elsker Svenskt Tenn. Å vandre gjennom butikken på Strandvägen 5 i Stockholm gir meg faktisk fysisk glede. Høres det litt merkelig ut? Vel, det er kanskje det. Men nå hører det med til historien at jeg ikke tilhører dem som blir utrolig glad av å shoppe. Min shoppingterskel blir høyere og høyere for hvert år som går, og jeg blir stadig mer bevisst hva jeg kjøper. Så den reaksjonen jeg får hos Svenskt Tenn tror jeg handler mer om at butikken gir meg noe tilsvarende en kulturell opplevelse, jeg får påfyll og inspirasjon. Selve butikken er egentlig litt klønete planlagt, man glir ikke naturlig gjennom de ulike rommene, den er litt upraktisk rett og slett. Men det ligger historie i alle veggene, og det er mye jeg kunne tenkt meg å ta med hjem. Skal lage min fem eller ti på topp fra Svenskt Tenn ved en senere anledning,  det jeg vil dele med deg i dag er bilder fra utstillingen de hadde under Stockholm Furniture Fair; To be perfectly Frank. Utstillingen varer til 31. mars. Gå og se den, og gå og spis lunsj på Lydmar etterpå …

MA2Det er den kypriotiske designeren Michael Anastassiades som står bak utstillingen, som er en hyllest til Josef Frank, den østerrikske designeren som ble hentet inn til Svenskt Tenn av grunnleggeren Estrid Ericson på 30-tallet (Svenskt Tenn ble grunnlagt i 1924). Anastassiades har tatt utgangspunkt i Josef Franks design, og gjort nytolkninger av den. 

MA4Michael Anastassiades er opprinnelig fra Kypros, men har bodd og jobbet i London i mange år. Han er utdannet ingeniør og har også studert industridesign. Han lager smykker, glass, møbler, lamper m m, gjerne på bestilling eller i begrenset opplag. Foto: Ben Murphy.

MA1Svenskt Tenns grunnlegger Estrid Ericsson fikk også være med på utstillingen, skulle vel egentlig bare mangle! Her er hennes enkle og vakre lille vase Ekollon.

MA3Utstillingen byr på ulike sofabord inspirert av den svenske skjærgården og dets øyer. Dette bordet heter Stor-Andö.

MA6De nydelige skapene i bakgrunnen heter Bird Cage, og som Anastassiades sier det: De er ment å “gjemme dine skatter i all åpenhet ….”
MA5Anastassiades lot seg inspirere av Ekollon-vasen, men har tilført den litt messing og en fot. Anastassiades jobber oftest med messing, glass, bronse og tre.

Skjermbilde 2013-02-15 kl. 10.45.25Michael har lenge samarbeidet med den anerkjente interiørdesigneren Ilse Crawford, og hun har brukt hans Ball Lights i mange sammenhenger. Selv om det ikke er en ny design, fikk de lov til å være med på utstillingen. De selges på Svenskt Tenn.

MAlampe2Table Flight Light er en nytolkning av kinesiske silkelamper.

Alle foto: Svenskt Tenn der ikke annet er angitt.

 

§ En kommentar på Stockholm Furniture Fair 2013: MICHAEL ANASTASSIADES PÅ SVENSKT TENN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

What's this?

Du leser for øyeblikket Stockholm Furniture Fair 2013: MICHAEL ANASTASSIADES PÅ SVENSKT TENNEGET ROM.

How Do You Get Rid Of Stretch Marks