17. February 20136 ♥

Stockholm Furniture Fair 2013: ETT (HELT NYDELIG) HEM

Jeg har bodd på et helt fantastisk hotell. Jeg har bodd på Ett Hem. Et hotell som levde opp til alle de forventningene jeg hadde siden jeg første gang leste at Ilse Crawford jobbet med et hotellprosjekt i Stockholm. Allerede lenge før åpningen i mai 2012 gikk det gjetord om prosjektet, og all verdens design- og interiørmagasiner sto og banket på døren. Ilse Crawford innreder mer med følelse enn med en spesifikk stil. Hennes firma Studioilse har satt sitt preg på alt fra hoteller og butikk-konsepter til produkter og møbler. Så da jeg skulle til Stockholms møbelmesse nå i februar bestemte jeg meg for å unne meg en overnatting på dette helt spesielle hotellet. Da jeg intervjuet eieren Jeanette Mix før jul var hun nesten overveldet over all den positive oppmerksomheten: – Det er utrolig hyggelig at vi blir satt pris på, at vi får tilbakemeldinger fra våre gjester om at stedet oppleves genuint. Nå ligger utfordringen i å klare å bevare denne ånden, at den ikke vannes ut, sa hun.
Det koster å bo her – det gjør det. Men hvis du ønsker å reise til et sted der selve hotellet er destinasjonen, så er dette det perfekte stedet. Egentlig har man bare lyst til å være her, man har ikke lyst til å forlate huset. Og det er ikke noe problem å invitere gjester på middag eller en drink.

I have stayed a night at the beautiful Ett Hem in Stockholm, and am very glad to be able to report that it

lived up to all the hype! Such a beautiful, welcoming place, a destination in itself!

EttHemResepsjonDette er resepsjonen. Her blir du tatt imot og ønsket velkommen. Over hele huset finner man kunst, gjenstander og dekorative detaljer som Jeanette Mix har samlet gjennom mange år. Selv mener hun at det er Ilse Crawfords måte å se dem på og sette dem sammen som virkelig fremhever dem. Her er liten respekt for tradisjoner, nytt møter gammelt og skaper interessante og behagelige stilleben som evner å overraske.

EttHemStueNydelige atmosfære i en av stuene. Her satt Jeanette Mix selv og jobbet da jeg ankom. Har du lyst til å underholde ved pianoet er det rom for det. Bøkene er til for å leses og lånes. Messinglampene i taket er tegnet av Studioilse, mens vegglampene er Ball Lights, design Michael Anastassiades. Til høyre skimtes også et gedigent barskap i messing designet av Studioilse og laget av et snekkerverksted i London. Her møtes kontrastene, ton-i-ton er det ikke! Likevel blir uttrykket tiltalende og elegant.

EttHemKitchen2Det er meningen at du skal føle deg som i ditt eget hjem og bruke kjøkkenet som du ville brukt ditt eget. Rundt det store bordet fra 1600-tallet samles gjestene. De moderne stolene heter Tati og ble designet av Ralf Lindberg i 1989 for Gärsnäs, jeg er usikker på om de fremdeles er i produksjon. Messinglysekronen er antikk, men liknende er ikke vanskelig å finne på bruktmarkeder eller finn.no. Det store skapet er tegnet av Studioilse.

EttHemKitchen1Her satt jeg og spiste frokost torsdag den 7. februar. Just sayin …

EttHemOrangerieOransjeriet ble mitt favorittrom. Her kan man spise frokost, lunsj eller middag – eller bare sitte og slappe av. Uventede møbleringsvalg som f eks en byste under et antikt bord, og skapet plassert bak sofaen, skaper spenning uten å virke outrert.
EttHemRomGjesterommene har senger tegnet av Studioilse. Rottingstolen er en klassiker fra Svenskt Tenn. Glamorøse kontraster som en sofa i fløyel og et barskap i messing løfter det skandinaviske uttrykket. Kakkelovnen og prismekronene understreker husets alder uten at det blir for tungt. Okergule luksuriøse gardiner blir lettet av puter i et grovere tekstil. Selv bodde jeg på rom nr 11, som hadde skråtak og samme farge på veggene. Alt lå i detaljene, fra de små Ekollon-vasene fra Svenskt Tenn der blomstene ble byttet hver kveld, til iPaden med tilgang til Sonos-anlegg der du kunne velge din egen musikk.

EttHemRom2En stille stund kan nytes på sjeselongen ved vinduet. Den okergule fargen som var så populær på midten av 90-tallet får sin renessanse i møbel- og gardintekstilene, og gir varm glød til interiøret. Lampen i vinduet heter Gatto, og er designet av Achille og Pier Giacomo Castiglioni i 1960, produsent er Flos.

EttHemRom3Velger du å overnatte i hotellets suite kan du la legemet synke ned i et massivt marmorkar. Marmor går også igjen i vinduskarmen. Detaljer i messing er blitt som en signatur for Ilse Crawford, og her ser vi det i armatur og håndkleholder. Produsenter som blant annet Tapwell, Kohler og Vola, har nå messing i sitt armatursortiment.

EttHemHageDrømmehagen. Frodige planter og trær i ulike høyder skaper et uterom som virker intimt og behagelig. Klassiske hagemøbler blandes med nyere loungeaktige stoler, slik blir uttrykket mindre høytidelig.

Alle foto: Magnus Mårding/Ett Hem
For ordens skyld: Jeg betalte selv mitt opphold!

 

§ 6 Kommentarer på Stockholm Furniture Fair 2013: ETT (HELT NYDELIG) HEM"

 • Sukk…. Stockholm… 🙂 Nydelig dette hotellet, takk for tipset!

 • Det ser helt fantastisk ut. Hit må jeg en gang, det er helt klart!
  Takk igjen for noen hyggelige dager i Stockholm.

 • Astrid says:

  Sier meg enig med Nina over: ser helt fantastisk ut – hit må jeg! Det var faktisk på din anbefaling (via din tidligere interiørblogg på Klikk.no) at jeg og min mann hadde bryllupsreise på Crillon le Brave i Provence. Stoler med andre ord på din smak og anbafalinger! 🙂

  • Helle says:

   Hei Astrid, så hyggelig!! Ja, Crillon Le Brave er fantastisk, men det er jamen meg Ett Hem også, en destinasjon i seg selv. Og perfekt for en romantisk feiring av bryllupsdag for eksempel …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

What's this?

Du leser for øyeblikket Stockholm Furniture Fair 2013: ETT (HELT NYDELIG) HEMEGET ROM.

How Do You Get Rid Of Stretch Marks