19. April 2013



3 ♥

Milano 2013: 5 FINE STOLER

Jakten på den perfekte stol fortsetter, og det var mye fint å velge mellom i Milano, enten man drømmer om en vakker lenestol eller søker en spisestuestol med personlighet. Her er fem utvalgte til å ta deg inn i helgen!

RaphiaCasaManiaStolen Raphia, design Lucidi Pevere for Casamania. Rotting er i trendbildet, og jeg synes denne stolen er en perfekt fornying av dette tradisjonelle materialet. Formen er vakker, og kontrasten mellom rottingen og metallet er svært vellykket. Du kan velge mellom fire ulike farger på metallet. Denne stolen ble en av mine favoritter på messen, men så er jeg også svært svak for rotting

FritzHansenRoStolen Ro fra Fritz Hansen er designet av Jaime Hayon, og ja, jeg har vist et bilde av den tidligere denne uken. Tar den imidlertid med igjen fordi den er et av de fineste eksemplene blant de mange lenestolene som ble vist i år av denne typen (og så er det et utrolig fint bilde …). På engelsk kalles akkurat denne typen stol gjerne “wingback” pga den høye ryggen og “vingene” som liksom omfavner deg. Mange av dem som ble vist i år hentet klar inspirasjon fra 50- og 60-tallet, så også denne. Jaime Hayons første samarbeid med Fritz Hansen var sofaen Favn, og jeg synes den nye stolen komplimenterer den.

BrickGervasoniStolen Brick 23 er designet av Paola Navone for Gervasoni. Enkel estetikk, materialene er stål og skinn. Den var utrolig god å sitte i, og kan funke like fint til et rustikt trebord som til et mer moderne uttrykk.

MathildaMorosoPatricia Urquiolas stol Mathilda for Moroso har rygg av vevd siv og polstret sete med tekstil- eller skinntrekk. Ikke noe spesielt nyskapende form, men den fine materialmiksen gjør at man likevel stopper opp ved den.

PatrickNorguetCappellini Klassiske proporsjoner møter moderne linjer i Patrick Norguets nyeste samarbeid med den italienske designgiganten Cappellini. Jeg likte best varianten med en blanding av skinn og tekstil. En stol for en ekte gentleman. 

 


§ 3 Kommentarer på Milano 2013: 5 FINE STOLER"

  • Fantastiske stoler alle sammen. Skulle gjerne hatt Norguets wingback, så skikkelig digg ut å sitte i 🙂

    Patricia Urquiola er nå forresten min favorittfrustrasjon. Jeg er skikkelig fan, damen lager så mange flotte utemøbler, men er alle i en prisklasse som glatt eksluderer vanlige dødelige. Jeg jakter intenst på gode utemøbler, men det er vanskelig å finne noe som kombinerer stil og komfort, og om de så gjør så blir prisen deretter…

    • Helle says:

      Jeg er så enig så enig Anne. Hvis jeg snubler over noen i en lavere prisklasse skal jeg legge ut tips øyeblikkelig! Jeg drømmer om et designer/produsent samarbeid på designfronten ala det kleskjedene gjør …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

What's this?

Du leser for øyeblikket Milano 2013: 5 FINE STOLEREGET ROM.

How Do You Get Rid Of Stretch Marks