19. November 20132 ♥

Hotell: KLASSISK PERLE I AMSTERDAM

I en bygning som tidligere har huset et musikk-konservatorium, spiller arkitektur og interiør på nye strenger. Bli med til Hotel Conservatorium.

ConservatoriumHotel7Noen av rommene går over to plan, med loungeområdet nede og seng oppe. Små detaljer som tresko og Delft-keramikk på veggen levner ingen tvil om hvilket land du er i.

Amsterdam har som by alltid vært flink til å blande gammelt og nytt. Ja, de skjeve smale husene og de sjarmerende kanalene som preger byen gir et nostalgisk førsteinntrykk, men klarer du å se forbi dette, åpenbarer seg en by som ikke er redd for å endre seg i takt med tiden. Et godt eksempel er byens berømte Rijksmuseum som i år gjenåpnet etter ti år med renovering og oppussing. Som sjefen for museet skriver på hjemmesiden deres: “Museet er ikke bare blitt renovert og pusset opp, det er blitt gjenoppfunnet for et nytt århundre og et nytt publikum.” Med andre ord forandrer man for å bevare.

ConservatoriumHotel1Hotel Conservatorium ligger i et neogotisk bygg som tidligere huset et musikk-konservatorium. Hotellet er pusset opp med respekt for historien, og det fire etasjer høye glassbygget blir en flott ramme rundt den tidligere hovedinngangen.

Ikke langt unna Rijksmuseum og rett over gaten for et annet viktig museum, nemlig Stedelijk, ligger nok en bygning som har gjennomgått en omfattende forvandling. På slutten av 1800-tallet ble bygget tegnet for å huse en bank. Det ble oppført i nygotisk stil – en stil som ble populær over store deler av Europa på siste halvdel av 1800-tallet.  I 1978 tok musikk-konservatoriet Sweelinck over bygningen, og da de flyttet ut for noen år siden fikk den italienske arkitekten og designeren Piero Lissoni ansvar for å gjøre om denne praktbygningen til et hotell, men samtidig bevare bygningens særpreg.
ConservatoriumHotel2Atriet huser lobby, bar og restaurant. De ulike sittegruppene defineres av store tepper. Her møter Chesterfield-sofaer i skinn nyere sofaer fra Living Divani. Amsterdams store sønn, designeren Marcel Wanders, er også representert med sin Knotted Chair for Cappellini. Glasshyllene med bøker og hvit keramikk og porselen blir et vakkert blikkfang, mens de grønne stolene setter farge.

Lissoni er kjent for sin rene, nesten industrielle estetikk. I tillegg til å lede sitt eget arkitekt- og designkontor er han kreativ direktør hos Boffi, art director hos Porro og har også designet produkter for blant andre Kartell, Alessi og Living Divani. Lissoni er ingen minimalist i ordets rette forstand, selv om hans interiører sjelden er overmøblerte. Han er flink til å skape spenning gjennom å blande ulike materialer, bruke farger på enkeltstående møbler og gjenstander, og blande gammel og ny design. Et godt eksempel er den store glassinnrammede lobbyen på hotellet, der glasshyller langs den ene veggen er fylt med bøker og mengder med hvite vaser i ulike høyder, størrelser og former.
ConservatoriumHotel5Utenfor hotellvinduene skimtes klassiske skjeve og sjarmerende Amsterdam-bygg. Hotellets rom er klassiske oaser, med mørkt tre, myke tepper og kjente designmøbler fra Vitra, Living Divani, Porro m fl. Dyrefigurene blir et humoristisk brudd. 

Hotellets 129 rom varierer i størrelse fra 30 m2 til 170 m2. Fargetonene er dempede, i nøytrale grå og brune nyanser. Grove tregulv, gardiner som sveiper gulvet og store puter gir inntrykk av dempet luksus. Designklassikere går igjen både på rommene og i fellesområdene. Lissoni er heller ikke redd for å bringe inn store persiske og kinesiske tepper for å understreke ulike soner i de store fellesområdene. For å skape interesse punkteres grå og beigetonene med møbler og gjenstander i rødt, grønt og gult.
ConservatoriumHotel9
Noe av det mest imponerende ved hotellet er likevel det store glassatriet som går over fire etasjer og rammer inn noe av den originale fasaden.  Atriet huser lobby, restaurant og bar. På grunn av beliggenheten i det viktige museumsområdet – også Van Gogh-museet ligger like ved – er hotellets barer og restauranter blitt populære møtesteder også for byens innbyggere.

ConservatoriumHotel8I baren Tunes har Lissoni blir selv drikkevarene et kunstverk, her er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Downlights lyser opp bordflatene i ulike nyanser. 
ConservatoriumHotel6Alle hotellets bad er kledd i naturstein, og har både dusj og badekar. Det originale vinduet bryter vakkert mot de duse fargene, og blir en naturlig påminnelse om bygningens historie. En fin detalj er måten lysrøret er satt opp over speilet.
ConservatoriumHotel10

ConservatoriumHotel3Metalltrappen som fører ned i lobbyen er nesten som en skulptur. Her ser man også hvordan originalbygningens murfasade er blitt bevart inne i glassatriet.


Conservatorium Hotel, Van Baerlestraat 27, 1071 AN Amsterdam, dobbeltrom fra ca NOK 2500 pr natt
Alle bilder: Hotel Conservatorium 

§ 2 Kommentarer på Hotell: KLASSISK PERLE I AMSTERDAM"

  • Sissel says:

    Hei Helle!
    Takk for hyggelig gjensyn: her har jeg spist middag på Tunes Restaurant og vært i baren. Veldig bra, og et steinkast fra Hege DL i Vondelstraat. Det ligger en fantastisk parfymebutikk i samme bygg hvis jeg ikke husker helt feil. Mmmmmm. Siss

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

What's this?

Du leser for øyeblikket Hotell: KLASSISK PERLE I AMSTERDAMEGET ROM.

How Do You Get Rid Of Stretch Marks