7. November 20132 ♥

Favoritt: IMPERFECT DESIGN

Bruksgjenstander laget for hånd i samarbeid med håndverkere i utviklingsland og fremvoksende markeder. Dette er hva det nederlandske firmaet Imperfect Design produserer. Bak firmaet står Monique Thoonen, som i mange år ledet Dutch Design in Development Foundation, som koblet nederlandske designere med håndverkere i utviklingsland. Denne erfaringen gjør at hun definitivt er rett kvinne til å nå lede eget firma som fortsetter jobben med akkurat dette. Møtet mellom nederlandsk design og tradisjonelt håndverk gjør hvert produkt helt unikt, og veldig, veldig vakkert …

ImperfectDesign1Bat Trang-serien er designet av Arian Brekveld som er kjent for sin enkelhet og funksjonalisme, i samarbeid med vietnamesiske håndverkere. Brekveld har jobbet med kjente firmaer som Royal Delft, Lensvelt og Droog, og er bl a innkjøpt av MoMA (Museum of Modern Art New York)
ImperfectDesign4Vasene i Bat Trang-serien får et helt spesielt uttrykk med sine vakre farger og møtet mellom blankt og matt.
ImperfectDesign3
ImperfectDesign8Brekveld står også bak serien Saigon Laquer, som også produseres i Vietnam. Serien har 16 lag med lakk, noe som gir en helt spesiell overflate og uttrykk.

ImperfectDesign5I Guatemala jobber designeren Van Eijk & Van der Lubbe med resirkulert glass og lokale glassblåsere, resultatet er enkle, robuste vaser med stor personlighet.

Alle foto: Imperfect Design.

§ 2 Kommentarer på Favoritt: IMPERFECT DESIGN"

 • Åpent^hus says:

  her var mye fint.
  helt enig – kombinasjonen av matt og blank overflate, fine former og sarte farger var “berre lekkert”.

  beste hilsener fra
  Åpent^hus

 • Helle says:

  Ja, det er nettopp møtet mellom matt og blank som tiltrekker meg og – ønsker meg … Ha en flott kveld!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

What's this?

Du leser for øyeblikket Favoritt: IMPERFECT DESIGNEGET ROM.

How Do You Get Rid Of Stretch Marks