10. May 20132 ♥

Akkurat nå: 5 FREDAGSFAVORITTER

Er det lov til å være litt lat i mai? Etter en april som har gått over alle støvleskaft, merker jeg at jeg trenger å bygge opp energien litt igjen. Og hva er da bedre enn å hvile øynene på noen vakre ting. Her er fem fine ting på en fredag i mai …

MikadoPorroSkapet Mikado, er designet av svenske Front Design for italienske Porro. Det er en utrolig vakker skulptur i rommet, og er en nydelig nytolkning av de mer klassiske kinaskapene.  

&TraditionFlyLoungeDen nye loungeserien Fly er designet av designstudioet Space Copenhagen som består av Signe Bindslev Henriksen og Peter Bundgaard Rützou. Produsent er danske &Tradition. Formen er både poetisk og organisk, elsker den!

Bowles&BowlesFirmaet Bowles & Bowles, består av far og sønn Peter og Charlie. Førstnevnte har i mange år hatt et brennende hjerte for britisk håndverk og design, produsert i Storbritannia. Han eier bl a lampefirmaene Davey Lighting og Original BTC. Men Bowles & Bowles er  et prosjekt med sønnen, og fokus er rett og slett på møbler i stålnetting i ulike finisher. Jeg liker enkelheten i designet, og liker ikke minst at det passer inn i både klassiske og rene interiører. I Norge er det Studio Kvänum som forhandler produktene

FargerikeGraderingOk, jeg er den første til å innrømme at jeg ikke er spesielt nevenyttig av meg, men jeg ble ganske inspirert av at Fargerike har kastet seg på graderingstrenden. Så herved får du Eget Roms første DIY-post (sterkt hjulpet av Fargerike …). Slik oppnår du effekten: Begynn med å male veggen i den lyseste nyansen, når malingen er tørr tegner du med lett hånd en strek omtrent midt på veggen slik at du får en pekepinn på hvor graderingen skal begynne. 
Mal så nedenfra og oppover med den mørkeste nyansen til du kommer til streken. Bruk rikelig med maling over streken, og dra malingen oppover med en tørr pensel. Det er viktig at du med jevne mellomrom tar et skritt tilbake og ser på veggen fra litt avstand for å kontrollere om graderingen er jevn. Forsett å jobbe med malingen oppover, og helt til slutt går du over med en myk klut slik at du får en myk og jevn overgang. (Fargene som er brukt her er Isbit med Lavendel FR1303 og Elegant Lavendel FR1301.)

MaeEngelgaarNederlandske Mae Engelgeer bød på vakre tekstiler og tepper i Milano. Enkelt og rent, og en slags videreføring av neontrenden vi har sett de siste årene med bl a Scholten & Baijings – men Mae har et litt mer folkloristisk preg på produktene sine. 

§ 2 Kommentarer på Akkurat nå: 5 FREDAGSFAVORITTER"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

What's this?

Du leser for øyeblikket Akkurat nå: 5 FREDAGSFAVORITTEREGET ROM.

How Do You Get Rid Of Stretch Marks