22. June 20180 ♥

SOMETHING FOR THE WEEKEND

Hvis du ikke har planer i helgen og du bor i Oslo-området synes jeg du skal vurdere en tur til Linderud Gård. For visste du at Groruddalen har en herskapelig historie? Gården tilhørte samme familie i 300 år, men er i dag museum. I Maison Interiør har vi en fast serie om norske storgårder, og det var slik jeg oppdaget denne perlen. Gården har også en av Østlandets mest særpregede 1700-talls hager.

Fra Trondheimsveien går det en lindeallé opp til Linderud gård. Hver søndag frem til slutten av september gis det omvisninger i hus og hage mellom kl 12 og 14. Takk til fotograf Jorunn Tharaldsen som har latt meg få bruke bildet. Jorunn har sammen med Maria Horgen laget boken Dusty, der kan du se flere bilder fra gården, og andre flotte steder i Norges land.

 

Dusty er en praktbok som gir deg inspirasjon til å finne farger du trives med. De har som nevnt vært på Linderud Gård, men også i Kardemomme by (!), på Gimle Gård og Boen Gård for å ta bilder. Ikke minst har de sett til naturen. Les mer om boken her.

 

Selv starter jeg helgen på Over Oslo på Grefsenkollen i dag. Dum Dum Boys er headliner og det blir bra, men for meg er den største attraksjonen Raga Rockers. Lenge før Penthouse Playboys tok patent på førjulskonserter var det Raga Rockers som spilte julen inn. I hvert fall for meg og den musikkinteresserte gjengen jeg hang med. Det er fremdeles de eneste julekonsertene jeg har satt mine bein på. Ikke til forkleinelse for julekonserter altså, men likevel. Ingen over, ingen ved siden. Blir spennende å se dem live igjen så pass mange år senere. Satser på en bra blanding av både nyere og eldre materiale. Jeg synes de leverte bra igjen i 2013 med albumet Faktor X.

Raga Rockers med Michael Krohn i front. Foto: Paal Audestad/pressefoto

Tidligere i år snublet jeg over en oppskrift på bollefocaccia hos Mat på bordet – en av mine favorittsteder når det gjelder å hente matinspirasjon. Tror jeg må bake den igjen i løpet av helgen.

Gjærbakst, blåbær og vaniljekrem. What’s not to like? Foto: Mat på bordet

Ellers går det nesten ikke an å ta helg uten å være innom det som har opprørt mange av oss den siste uken; historien om barn som blir skilt fra foreldrene sine ved grensen i USA. Uansett hvor man står politisk; det som skjer er uakseptabelt og hjerteskjærende. Her er en sak fra Washington Post som kan være verdt å lese.

Uansett hva du gjør, leser, baker eller hører på; håper helgen din blir fin!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

What's this?

Du leser for øyeblikket SOMETHING FOR THE WEEKENDEGET ROM.

How Do You Get Rid Of Stretch Marks