22. April 20131 ♥

Milano 2013: EN ROSA TRÅD

Tilhører du dem som ser på rosa som veldig jentete og overfeminint? Vel, i Milano var ikke designere eller produsenter redde for å leke med den fargen som mange enten elsker eller hater. Spesielt er rosa fint når fargen møter syrligere eller blå kontraster. Her er noen utvalgte eksempler som jeg fant på min designvei i Milano.

GanLancelot Charlotte Lancelot bød på nye variasjoner av korssting i sin serie Canevas Space for GAN. Inpirasjon er hentet fra piksler og kors. Rosa dominerer, men friskes opp i møte med turkisblått og gult som nesten er neon.

MontanaBachelorVernerPantonVerner Panton designet stolen Bachelor Chair i 1955. I år er den relansert av danske Montana. Stolen var en av de første stoler som kunne demonteres, og dermed enkelt flatpakkes. Jeg elsker denne stolen, men ville nok valgt den i en mer nøytral farge enn sjokkrosa. Men synes det er tøft av Montana å presentere den slik. Gleder meg til å prøvesitte den nok en gang denne uken, når jeg drar til København. Les for øvrig mer om den turen her. Følg meg også på instagram: @egetrom

AndreasonLeibelI Sverige er designduoen Andréason & Leibel best kjent for lampedesign. I Milano var de en del av utstillingen Malmö by Proxy, og jeg ble veldig fascinert av bokhyllen Babylon Tower. Hyllen ser nesten ut som om den er helt tilfeldig sammensatt, og mens den blir en skulptur i rommet, har den også mengder med plass til det du trenger. Skulle gjerne hatt denne til hjemmekontoret. Hyllen er laget i lerketre, og den rosa malingen er nesten airbrushet på.  Fin effekt!

CKRCasamaniaPuffen Cira er designet av svenske Claesson Koivisto Rune for Casamania. Fin form og fin farge.

StringSvenske String deltok på utstillingen Swedish Design goes Milan. Jeg har syntes at deres rosa variant var litt vel sukkersøt, men se på denne kombinasjonen. Så utrolig dekorativ og tøff!

MoooiHos Moooi fant jeg den nye barstolen i serien New Antiques designet av Marcel Wanders – rosa var selvfølgelig en av fargene som ble presentert.

MangasSpaceDen populære teppeserien Mangas, designet av Patricia Urquiola, så dagens lys første gang i 2010. I år er den utvidet med Mangas Space, en serie ulike puffer og moduler, med tilhørende tepper i deilige iskremfarger mot grått og natur. Babyrosa møter korallrosa og syrlig gult. Fristende! Produsent er GAN.

KvadratRevolvingroomPatriciaUrquiolaPatricia Urquiola hadde også ansvaret for Kvadrats utstilling The revolving room, en installasjon i samarbeid med Moroso. Den viser frem Urquiolas første tekstilkolleksjon for Kvadrat. Vakkert!

§ En kommentar på Milano 2013: EN ROSA TRÅD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

What's this?

Du leser for øyeblikket Milano 2013: EN ROSA TRÅDEGET ROM.

How Do You Get Rid Of Stretch Marks