21. June 20180 ♥

DESIGN: Sara Wright Polmar for Warm Nordic

Warm Nordic er et nytt dansk designbrand som ble etablert av Frantz Longhi, arkitekten som pustet nytt liv i Kähler og som i mange år har vært en lidenskapelig samler av skandinavisk design med hovedvekt på 50- og 60-tallet. Med lanseringen av Warm Nordic ønsker han å relansere mange av disse produktene, de fleste av dem signert danske designere som er litt mindre kjent blant allmuen enn Arne Jacobsen, Hans Wegner & co. Samtidig ville Longhi se fremover. Dermed ble flere yngre, internasjonale designere kontaktet, og spurt om de ville motta en brief, og designe noe med tanke på dette nye merket. En av disse var norske Sara Wright Polmar, som fikk briefen i høsten 2016. Ønsket hennes var å lage et visuelt lett bord, som hadde en stramhet i seg, men som også oppleves som organisk. Resultatet er Secant.

Møt Secant. Bordplaten er i farget marmor, og det finnes både i en rund og en oval versjon.

 

Sara Wright Polmar er en dyktig designer, men også en viktig ressursperson for norsk design. Hun er utdannet industri- og produktdesigner fra KhiO, og i 2012 startet hun designfelleskapet Klubben sammen med Viktoria Günzler og Sverre Uhnger. Målet var å synliggjøre ung norsk design, og samme år inviterte de designere til en første felles utstilling, Tingenes tilstand. For å gjøre en lang historie kort; det ble en suksess, andre samarbeidspartnere kom til, og ut av dette felleskapet har det oppstått flere viktige utstillinger med norsk design, senest Norwegian Presence i Milano i april i år. I september kommer den til Oslo Design Fair, som i år for første gang åpner dørene for andre enn interiør- og møbelbransjen. Så hvis du er interessert bør du komme til Lillestrøm den 1. september.

 

Denne varianten, svart marmor med gylne tegninger, er også nydelig. Bordet finnes også i en blå versjon. Sara var opptatt av å finne frem til et levende steinmateriale, hun ønsket seg norsk marmor, men det ble rett og slett for tungt. I Danmark selger Warm Nordic gjennom nettbutikk, det er ikke mulig i Norge ennå, men du kan få tak i produktene hos Futura Classics i Norge. Det er kort ventetid på produktene, for Warm Nordic har alt tilgjengelig på lager i Danmark, også det en bevisst strategi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

What's this?

Du leser for øyeblikket DESIGN: Sara Wright Polmar for Warm NordicEGET ROM.

How Do You Get Rid Of Stretch Marks