29. December 20120 ♥

Design: ET NATURLIG VAKKERT ÅR

En av favorittene mine fra Milano i år var bordet April, designet av Alfredo Häberli for finske Nikari. Ikke visste jeg da at dette var produkt nummer fire i en serie som ved årets slutt skulle innbefatte 12 gjenstander med fokus på bærekraftig produktdesign, i samarbeid med WWF. Designere som Jasper Morrison, Louise Campbell, Harri Koskinen, Thomas Sandell og ikke minst Häberli tok imot utfordringen fra Nikari om å skape et treprodukt med fokus på miljø. Den 12 i hver måned gjennom året 2012, ble et nytt produkt presentert. Deler av inntektene går til den finske avdelingen av WWF. Her kommer bilder av alle tolv produktene, jeg starter selvfølgelig med Häberli.

Nikari is a finnish company which focuses on sustainable design. In 2012 they presented one new product on the twelfth of each month, among the designers were Alfredo Häberli, Louise Campbell and Jasper Morrison. Here are all the twelve products, starting with my favorite, the APRIL tables, by Alfredo Häberli. The project was done in co-operation with WWF.

 

Aprile tables
APRIL. Det som fascinerte meg med disse bordene er hvordan Häberli så fint har klart å finne en balanse mellom den sarte overflaten og den mer robuste basen, uten at bordene virker klumpete og tunge. Materialene er ask, eik og bjørk.

December FrontsideDECEMBER er signert den minimalistiske mester Jasper Morrison i samarbeid med japanske Wataru Kumano. Treverket er ask.

NovemberI NOVEMBER kom dette vakre skrivebordet, design Louise Campbell. Materialet er lønn.

August_1_smallJeg er svak for krakker i ulike former og fasonger. AUGUST er definitivt etter min smak. Designere er Aamu Song & Johan Olin. Materialene er ask og alm.

OCTOBER_panorama_smallStolen OCTOBER er designet av Samuli Naamanka. Materialet er ask.

July_2pcs_white_smallJULY bød også på en vakker krakk, eller sidebord om du vil. Design Nao Tamura. Materialene er ask og eik.

JANUARY bench smallBenken som slo an tonen ved årets begynnelse: JANUARY, design Harri Koskinen, finnenes egen wonderboy, og en av mine favorittdesignere. En utrolig hyggelig fyr er han og. Benkens materialer er furu og ask.

May_sideview_smallMAY du skjønne milde … Bjørken sprang ut og ble denne fine stolen, design Simo

Heikkilä.

 

FEBRUARY table smallI FEBRUARY kom dette lille sidebordet, design svenske Thomas Sandell. Jeg liker formen, men sliter kanskje litt med granittbasen, hadde kanskje foretrukket at hele bordet var ask.


Skjermbilde 2012-12-29 kl. 13.31.22MARCH er en benk og hylle designet av spanske Martí Guixé. Liker det enkle og rene preget.

JUNE light dark smallMed JUNE kom denne lysekronen signert Mikko Paakanen, materialene er eik og led-teknologi.

September_panorama_smallI SEPTEMBER var det på tide med en barstol i alm, design Mikhail Barashkov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

What's this?

Du leser for øyeblikket Design: ET NATURLIG VAKKERT ÅREGET ROM.

How Do You Get Rid Of Stretch Marks