25. September 20127 ♥

Britisk design: BORDET FANGER

Walisiske Bethan Gray ble oppdaget av Tom Dixon i 1998, har vært sjef for Habitats møbeldesign, og sin egen sjef siden 2008. Hun har i lang tid vært anerkjent som en av Storbritannias mest talentfulle designere, selv om hun ikke er blant dem som har stukket hodet mest frem. Dette er i ferd med å snu takket være årets samarbeid med Thomas Turner, en tidligere kollega fra Habitat-tiden. Bethan designer møblene, mens Thomas jobber med den kommersielle siden. Debutkolleksjonen GT ble lansert under Clerkenwell Design Week i mai i år, og en utvidet kolleksjon ble presentert i London forrige uke på Designjunction. En enkel, men utrolig vakker og elegant serie med bord, med stort fokus på godt håndverk, varige verdier og bærekraft.

Carve er er en moderne tolkning av tradisjonelle trebente walisiske bord, som var en praktisk løsning pga ujevne skifergulv. Det har tidsriktig bordplate av marmor, og understell av eik eller valnøtt. Kommer i flere størrelser og høyder.

Her en variant med svart marmor, og fire ben. Det finnes også en variant med bordplate i tre.

Sidebordet Brogue har bordplate av skinn, som er behandlet for å bli mest mulig slitesterk. Men skinnet vil naturlig nok endre karakter i takt med tidens tann. Bordet kommer i flere ulike høyder og størrelser. Sidebord, stuebord, nattbord? Ja, takk. Understell i eik eller valnøtt-tre.

En brogue er en klassisk lav sko eller støvel, mest kjent for kraftig skinn med dekorative huller (perforations), en detalj som går igjen på bordplatens sider.

Bethan Gray er en av de nominerte til ELLE Decorations British Design Awards 2012.

§ 7 Kommentarer på Britisk design: BORDET FANGER"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

What's this?

Du leser for øyeblikket Britisk design: BORDET FANGEREGET ROM.

How Do You Get Rid Of Stretch Marks