18. June 20180 ♥

ARDMORE: Sør-afrikansk overflod

I 2017  lanserte det britiske tapetfirmaet Cole & Son en kolleksjon i samarbeid med den sørarikanske designbedriften Ardmore, og jeg ble helt betatt. Etter hvert oppdaget jeg også keramikken som la grunnlaget for Ardmore, og ikke minst tekstilene …

Mønster på mønster på mønster. Og så blir det likevel ikke feil. I hvert fall i mine øyne.

 

I Norge er det Studio Hennum Eek som har agenturet på Ardmore Design.

 

Tapetet Savuti fra Ardmores samarbeid med Cole & Son er oppkalt etter en nasjonalpark i Botswana, og du kan velge mellom syv ulike farger. Dette er min absolutte favoritt, og jeg drømmer om å tapetsere gjesterommet vårt med det. Har bare ikke fortalt min bedre halvdel om det ennå. Du kan se hele utvalget her.

Ardmore ble grunnlagt som et keramikkstudio i 1985 av  Fée Halsted og fikk sitt navn etter gården hun bodde på ved foten av Drakensburg-fjellene. Den 18 år gamle Bonakele (Bonnie) Ntshalintshali, som var født på gården begynte som assistent hos Fée. Både Bonnie og Fée har vunnet priser, og sistnevnte mener at Ardmores suksess i stor grad kan tilskrives Bonnie. Etter hvert som årene går kommer nye keramikere til, men dessverre dør flere av dem unge, inkludert Bonnie, av aids-relaterte sykdommer, noe som fører til opprettelsen av The Ardmore Excellence Fund, som gir økonomisk støtte til kunstnere og deres familie som rammes av sykdom. I 2010 lanserer Ardmore sin første designkolleksjon som inkluderer servise, tekstiler, puter og en sofa og i 2013 blir Ardmore Design lansert. Samarbeid med Hermés i 2016 og Cole & Son i 2017 følger.

Keramikken fra Ardmore kjennetegnes av detaljrikdom, overflod og herlige farger.

Dyrelivet på de afrikanske savannene går igjen i mange av gjenstandene.

 

It’s a jungle out there … Singita.

 

Safari Dance byr på dansende elefanter.

 

Ja, det er sikkert mange som tenker at dette blir for mye av det gode. Jeg er ikke en av dem. Fargebruken, motivene og sammensetningen gjør meg bare utrolig glad.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

What's this?

Du leser for øyeblikket ARDMORE: Sør-afrikansk overflodEGET ROM.

How Do You Get Rid Of Stretch Marks