11. October 20121 ♥

ANOTHER COUNTRY: Det startet med en krakk …

Sammen med Tyler Brulé og Alasdhair Willis grunnla Paul de Zwart designbibelen Wallpaper på 90-tallet, og han har tilbrakt mye tid i magasinbransjen. Men det var først for to år siden, da han grunnla møbelfirmaet Another Country, at Paul virkelig følte han hadde kommet på rett hylle. Og det hele startet med en krakk … (teksten fortsetter under bildet)

Stool One, fra den aller første kolleksjonen i 2010. En enkel stol av eik, med tre ben, kommer også i svart og rødt.

Paul var nemlig på jakt etter en helt enkel tradisjonell krakk med tre ben til landstedet sitt, men fant det ikke noe steder, og hadde rett og slett ikke lyst til å dra på Ikea. Dermed kom tanken om å skape en selv. I over ett år gjorde han research, han så til Japan, og Skandinavia, og lot seg inspirere av shakerstilen. Så skisset han oppe en enkel kolleksjon med seks møbler, før han kontaket en lokal håndverker i Dorset. Another Country var født. (tekst fortsetter under bildet).

Paul de Zwart har oppnådd stor suksess med Another Country som han grunnla i 2010. Han er opprinnelig fra Nederland, men har bodd i England i mange år. Han er gift med amerikanske Ariel Childs, som er administerende direktør i Winkreative, design- og konsulentfirmaet eid av Tyler Brulé.

Paul er lidenskapelig opptatt av det gode håndverk, men har ikke et overdrevent nostalgisk eller sentimentalt forhold til det.
– Fokus på godt håndverk i dag ser jeg som en naturlig del av en større bevissthet om verden vi lever i, og ikke minst om miljøet. Det moderne håndverk er en måte å knytte seg tettere opp mot disse verdiene. Det handler om å være bevisst på hvordan vi lager ting, og hvilke ressurser vi utnytter når vi gjør det.

Vakre kontraster i Series Two, spisebordet har plate i ask, ben i valnøtt-tre og messingdetaljer.

To år etter lanseringen har firmaet vokst seg fem ganger så stort, og blitt nominert til flere designpriser.
– Det har vært fantastisk, men samtidig blir det da en større utfordring å holde fast på våre verdier, og vår businessmodell som baserer seg på en blanding av online-salg og utsalgssteder i ulike land. Vi startet med å kun produsere i England, men må nå vurdere bærekraftige alternativer også i andre land.

I tillegg til krakken som startet det hele, er det nye stue- og sidebordet i Series Two, blant Pauls favoritter.

Series Two shelves ble også lansert under London Design Festival.

 

En annen krakk. Strammere linjer i Series Two-krakken.

Keramikkserien Another Pottery Series, designet av Ian McIntyre er kanskje de produktene som virkelig satte Another Country på kartet. Nylig var de også blant de nominerte til British Design Awards, i regi av britiske ELLE Decoration.

 

 

Nytt skrivebordstilbehør ble også vist frem i London, et møte mellom eik og messing. Designer er det unge belgiske talentet Benoit Deneufbourg. Her kan jeg bare nok en gang understreke at fotogjengivelsen ikke yter produktene rettferdighet.

Min første personlige favoritt fra Another Country var Day Bed One. Veldig vakker å hvile øynene på. Til årets Wimbledon leverte Another Country en variant trukket i vakker blå fløyel.

Nei, det er ikke små kjeler, det er en ny variant over nattlysestaken. Det er mye historie i Another Countrys produkter.

Norge selges Another Country på Giro D´Italia i House of Oslo, du kan også bestille på nett.

§ En kommentar på ANOTHER COUNTRY: Det startet med en krakk …

  • Lisbeth Larsen says:

    Liker VELDIG GODT:) og er lykkelig eier av noe av herligheten. Vet GiroD’Italia har / eller har hatt litt avslag på deler av servicet…..løp og kjøp:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

What's this?

Du leser for øyeblikket ANOTHER COUNTRY: Det startet med en krakk …EGET ROM.

How Do You Get Rid Of Stretch Marks